Η μέθοδος αυτή είναι παρόμοια με την επικληρίδια ένεση δια του μεσοσπονδυλίου τρήματος. Η τοποθέτηση της βελόνας ελέγχεται με ακτινοσκοπικό μηχάνημα και ακολουθεί έγχυση σκιαγραφικής ουσίας στη νευρική ρίζα που την κάνει ορατή στην απλή ακτινογραφία (ριζογραφία).

Μετά την ριζογραφία ακολουθεί η έγχυση κορτιζόνης και τοπικού αναισθητικού. Η ανακούφιση από τον πόνο μετά την επιλεκτική έγχυση σε κάποια νευρική ρίζα έχει διαγνωστική αξία, διότι αποτελεί απόδειξη ότι πρόκειται για την ρίζα που προκαλεί τα συμπτώματα. Έτσι σε περιπτώσεις που δεν είναι σαφές από την κλινική εξέταση πια ρίζα πάσχει, ο αποκλεισμός μπορεί να βοηθήσει στην διάγνωση ώστε να προγραμματιστεί σωστά η κατάλληλη επέμβαση. Σε αρκετές περιπτώσεις, η έγχυση κορτιζόνης στην ρίζα μπορεί να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν ασθενείς που έχουν αποφύγει την επέμβαση λόγω της ανακουφιστικής δράσης του αποκλεισμού της πάσχουσας νευρικής ρίζας.
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas-tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.