1.Τί είναι η έγχυση στις παρασπονδυλικές αρθρώσεις (Facet Joint Block);
Είναι η έγχυση με λεπτή βελόνα και ακτινοσκοπική καθοδήγηση, ακτινοσκόπηση (c-arm), τοπικού αναισθητικού και κορτιζόνης η οποία γίνεται για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στις μικρές αρθρώσεις των σπονδύλων.

2.Τί είναι ενδοτρηματικό Block;
Είναι η έγχυση υπό ακτινοσκόπηση μέσω λεπτής βελόνας, τοπικού αναισθητικού και κορτιζόνης στο μεσοσπονδύλιο τρήμα, δηλαδή στην τρύπα αυτή που βγαίνει το νεύρο το οποίο πάσχει και πονάει το πόδι.

3.Τί είναι το δισκογράφημα;
Είναι η έγχυση ξυλοκαίνης-κορτιζόνης και σκιαγραφικού προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιος μεσοσπονδύλιος δίσκος είναι υπεύθυνος για τον πόνο στην μέση και ενδεχομένως να γίνει καλά με την έγχυση ή αργότερα αν ξαναπαρουσιατεί πόνος με την ενδοσκοπική χειρουργική.

4.Τί είναι επισκληρίδεια έγχυση;
Είναι έγχυση τοπικού αναισθητικού και κορτιζόνης στην σπονδυλική στήλη προκειμένου να μειωθεί η φλεγμονή και να ανακουφιστεί από τον πόνο ο ασθενής.

5.Ποιά η φιλοσοφία των εγχύσεων: Block, δισκογράφημα κτλ.;
Είναι ως επί τον πλείστον διαγνωστικές μέθοδοι με την βοήθεια των οποίων τίθεται απόλυτα ακριβής διάγνωση για το αίτιο του προβλήματος και στην συνέχεια σε ποσοστό 60% με την έγχυση της ξυλοκαίνης και της κορτιζόνης μπορεί να αποτελέσει και πλήρη ίαση. Σε περίπτωση που το πρόβλημα επανέλθει ο χειρουργός ξέρει απόλυτα ακριβώς ποιο είναι το σημείο του προβλήματος και με ενδοσκοπική χειρουργική με τοπική αναισθησία επεμβαίνει και λύνει το πρόβλημα χωρίς να προκαλέσει καταστροφές στις υπόλοιπες δομές της σπονδυλικής στήλης.

6.Mπορώ με μια ένεση να αποφύγω χειρουργείο σπονδυλικής στήλης;
Ναι.
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.