Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της MISS (Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης) στην Ελλάδα, της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (2009 1η ενδοσκοπική δισκεκτομή ομάδος Μπενάρδος - MISS) και με την Δισκοπλαστική (discogel) την αποφυγή χειρουργείου στις περισσότερες των περιπτώσεων


Πόνος στον Αυχένα (Αυχενικό) και Πονοκέφαλος και σύγχρονες αναίμακτες - καινοτόμες τεχνικές αντιμετώπισης MISS (Μικροεπεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης)


Πολλές φορές ασθενείς με προβλήματα στον αυχένα (αυχενικό σύνδρομο, αυχενική σπονδύλωση καλύτερα) εμφανίζουν και πονοκέφαλο και δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από μια επέμβαση στον αυχένα σταματά και ο πονοκέφαλος.

Υπάρχουν τρεις θεωρίες για την σχέση αυχενικής σπονδύλωσης και κεφαλαλγίας:
α) Πίεση των σπονδυλικών αρτηριών στα τρήματά των λόγω οστεοφύτων και στένωσης αυτών με αποτέλεσμα πτωχή αιμάτωση
β) Αρθρίτιδα των αγκιστροειδών αποφύσεων των σπονδύλων (lutska)
γ) Πίεση των μηνίγγων λόγω της στένωσης που συνήθως υπάρχει στα προβλήματα του αυχένα

Καμία από τις θεωρίες δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Η σχέση αυχενικής σπονδύλωσης και πονοκεφάλου είναι υπαρκτή. Πάντα θα πρέπει να διερευνούνται πρώτα άλλα αίτια (όγκος στον εγκέφαλο, ανεύρισμα στον εγκέφαλο, υπέρταση κλπ) και μετά θα αποδοθεί ο πονοκέφαλος σε πρόβλημα του αυχένα.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.