1.Τί είναι η διαδερμική σπονδυλοδεσία;
Είναι μια μορφή σπονδυλοδεσίας.

2.Γιατί η διαδερμική σπονδυλοδεσία λέγεται έτσι;
Η διαδερμική σπονδυλοδεσία λέγεται έτσι διότι διενεργείται δια του δέρματος, δηλαδή απο μικρές τομές του δέρματος.

3.Τί διαφορά έχει η διαδερμική σπονδυλοδεσία από την κλασική σπονδυλοδεσία;
Η διαδερμική σπονδυλοδεσία γίνεται από μικρές τομές του δέρματος χωρίς να γίνουν μεγάλες αποκολλήσεις στους μυς της σπονδυλικής στήλης.

4.Αυτό το πλεονέκτημα της διαδερμικής σπονδυλοδεσίας σε τι οφελεί τον ασθενή σε σχέση με την κλασική σπονδυλοδεσία;
Το πλεονέκτημα αυτό της διαδερμικής σπονδυλοδεσίας σε σχέση με την κλασική σπονδυλοδεσία είναι η ταχύτερη ανάρρωση, ο μικρότερος χρόνος νοσηλείας και σαφώς η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου.

5.Ποιός ο χρόνος νοσηλείας της διαδερμικής σπονδυλοδεσίας;
Ο χρόνος νοσηλείας της διαδερμικής σπονδυλοδεσίας είναι 24 ώρες δηλαδή οι ασθενείς μπορούν να πάρουν εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

6.Στη διαδερμική σπονδυλοδεσία χρειάζεται μετάγγιση ο ασθενής;
Όχι δεν μεταγγίζεται διότι όπως αναφέραμε η διαδερμική σπονδυλοδεσία γίνεται από μικρές τομές του δέρματος χωρίς αιμορραγίες και καταστροφές μυών και οστικων δομών.

7.Με τι αναισθησία πραγματοποιείται η διαδερμική σπονδυλοδεσία;
Η διαδερμική σπονδυλοδεσία πραγματοποιείται με γενική αναισθησία.

8.Διαφέρει η διαδερμική σπονδυλοδεσία από την κλασική σπονδυλοδεσία στον χειρουργικό χρόνο;
Σαφώς ο χρόνος που διαρκεί η διαδερμική σπονδυλοδεσία είναι μικρότερος από το χρόνο που διαρκεί η κλασσική σπονδυλοδεσία.
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο, η διαδερμική σπονδυλοδεσία (Axia lif, Mas-tlif, Xlif) επιτρέπει τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

γυναικολόγος αθήνα εξωσωματική

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο.