ΔΙΣΚΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΑ


Ιδιαίτερης δυσκολίας περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με ενδοσκοπική χειρουργική.

Περιστατικό 1ο
Ασθενής 40 ετών προσήλθε με οξεία παρετική οσφυοϊσχιαλγία και έντονη ανταλγική σκολίωση (κλίση της σπονδυλικής στήλης κατά τη βάδιση λόγω του πόνου) όπως φαίνεται στο βίντεο πρό της επέμβασης.Η μαγνητική τομογραφία έδειξε απόσπαση μεγάλου τμήματος μεσοσπονδύλιου δίσκου Ο4-Ο5 εντός του νωτιαίου σωλήνα. Στην μαγνητική τομογραφία προ χειρουργείου, παρατηρείται πολύ μεγάλη κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου .


Πραγματοποιήθηκε ενδοσκοπική αφαίρεση της κήλης ύπο τοπική αναισθησία (12/10/2010).

Φωτογραφία του τμήματος μεσοσπονδύλιου δίσκου μεγέθους 6cm που αφαιρέθηκε (σε σύγκριση με χειρουργικό νυστέρι).

τμήμα μεσοσπονδύλιου δίσκου μεγέθους 6cm που αφαιρέθηκε

Βίντεο βάδισης του ασθενούς 30' λεπτά μετά το χειρουργείο. Η ανταλγική σκολίωση έχει υποχωρήσει.Συνέντευξη ασθενούς μετά το χειρουργείο.Ο ασθενής είχε άμεση ύφεση των συμπτωμάτων και εξήλθε από το νοσοκομείο 2 ώρες αργότερα.

Περιστατικό 2ο
Ασθενής 49 ετών προσήλθε με οξύτατο πόνο (οσφυοϊσχιαλγία), πάρεση του άκρου ποδός και ανταλγική σκολίωση (κλίση της σπονδυλικής στήλης κατα τη βάδιση λόγω του πόνου, όπως φαίνεται στο βίντεο προ της επέμβασης.Η μαγνητική τομογραφία πρό χειρουργείου έδειξε πολύ μεγάλη κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου Ο4-Ο5 (βέλος).

μαγνητική τομογραφία μεσοσπονδυλίου δίσκου

Πραγματοποιήθηκε ενδοσκοπική αφαίρεση της κήλης ύπο τοπική αναισθησία (21/09/2010).
Ο ασθενής είχε άμεση ύφεση των συμπτωμάτων. Στο βίντεο διακρίνεται η βάδιση του 30' λεπτά μετά το χειρουργείο. Η ανταλγική σκολίωση έχει υποχωρήσει.Συνέντευξη ασθενούς μετά το χειρουργείοΟ ασθενής είχε άμεση ύφεση των συμπτωμάτων και εξήλθε από το νοσοκομείο 2 ώρες αργότερα.

Μαγνητική τομογραφία μετά το χειρουργείο. Η κήλη δεν υπάρχει πια και τα νεύρα είναι ελεύθερα (βέλος).

μετεγχειρητική μαγνητική τομογραφία
ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ
"Η ομάδα μας Μπενάρδος - MISS από το 2008 είναι από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης MISS (minimal invasive spine surgery) στην Ελλάδα και είναι από τις πρώτες ομάδες MISS που δημιουργήθηκαν στη χώρα.
Με τις καινοτόμες τεχνικές (ενδοσκοπική δισκεκτομή, ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη σπονδυλοδεσία) έχει καταστήσει τα χειρουργεία σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases), αναίμακτα, με τοπική αναισθησία και εξιτήριο ακόμα και την ίδια μέρα και άμεση επάνοδο στις ήπιες καθημερινές δραστηριότητες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε αρκετές δε περιπτώσεις επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης (δισκοπάθεια - δισκοκήλη) χωρίς χειρουργείο με την κλασική και διατρηματική δισκοπλαστική (discogel). Στις δε περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένο ένα μεγάλο ανοιχτό χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, οι τεχνικές διαδερμικής σπονδυλοδεσίας (Axia lif, Xlif, διαδερμικοί κοχλίες) επιτρέπουν τη διενέργεια της επέμβασης διαδερμικά, αναίμακτα, από μικρές τομές, εξιτήριο ακόμα και την επόμενη μέρα και γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες."

 

ΑΡΘΡΑ

*Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
*Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
*Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο (το μέτρο αυτό βάσει του καινούργιου ΦΕΚ που ισχύει από 24/07/2023 μέχρι 28/08/2023 δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test). Το ιατρείο ακολουθεί πάντα τις οδηγίες που ανακοινώνονται στο Φ.Ε.Κ.
*Ο ιστότοπος αυτός είναι ενημερωτικός περί θεμάτων ορθοπαιδικής κατά κύριο λόγο με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της σπονδυλικής στήλης.
*Απαγόρευεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας αυτής, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.